بسم الله الرحمن الرحيم


tukar kalau template ni buruk ~











Sunday, October 10, 2010

klau binatang ad facebook ?

Sket sejarah Facebook gua nk share kat lu sume:
- Facebook diluncurkan pertama kali pada tanggal
4 Februari 2004 oleh Mark Zuckerberg sebagai
media untuk saling mengenal bagi para
mahasiswa Harvard
- Dalam waktu dua minggu setelah diluncurkan,
separuh dari semua mahasiswa Harvard telah
mendaftar dan memiliki account di Facebook. Tak
hanya itu, beberapa kampus lain di sekitar
Harvard pun meminta untuk dimasukkan dalam
jaringan Facebook. Zuckerberg pun akhirnya
meminta bantuan dua temannya untuk
membantu mengembangkan Facebook dan
memenuhi permintaan kampus-kampus lain
untuk bergabung dalam jaringannya. Dalam
waktu 4 bulan semenjak diluncurkan, Facebook
telah memiliki 30 kampus dalam jaringannya.
- Dengan kesuksesannya tersebut, Zuckerberg
beserta dua orang temannya memutuskan untuk
pindah ke Palo Alto dan menyewa apartemen di
sana. Setelah beberapa minggu di Palo Alto.
Zuckerberg berhasil bertemu dengan Sean Parker
(cofounder Napster), dan dari hasil pertemuan
tersebut Parker pun setuju pindah ke apartemen
Facebook untuk bekerja sama mengembangkan
Facebook. Tidak lama setelah itu, Parker berhasil
mendapatkan Peter Thiel (cofounder Paypal)
sebagai investor pertamanya. Thiel
menginvestasikan 500 ribu US Dollar untuk
pengembangan Facebook.
So.. apsal gua citer pasal Facebook?
Sbb gua kadang2 bosan gak tgk budak kecik
yang update status & wall diorang dengan
menda2 ngarut..
menda2 yg xpayah nk update status tu pun,
diorang letak..
Contohnya… “Gua br pas berak, lu dah berak?
Taik gua cair arini”
Haaa.. lu sndr mau ingat laa….
So.. cuba lu hayati n bayangkan..
Kalo binatang2 seluruh alam ni berFACEBOOK..
apa agaknya status2 bangang yg macam korang
update,
akan diorang update kat Facebook mereka …
Wakakakakka…
Lets Check out!~
Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua
kenduri nyamuk BBQ mlm nih …
Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi…
Kenyang burp, Alhamdulillah…
Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!
Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau
buat kenduri kesyukuran, gua mau di
sembeliiiiihhh! …
Cicak : isteriku tersepit pintu
Kucing Betina: “Anak I yang ke-5 baru tanya siapa
bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa
bapaknya siapa. ”
Ayam : Kawan2…kalu esok guwe tak update…
bererti guwe udah di goreng….I luv u all… Jangan
luper wat kenduri arwah untuk I yaa…
Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap …
Baru beli videocam baru …
Kucing: Baru je add awek sebelah umah…
Keturunan PARSI beb!!!
Tikus: Operasi malam in… Selongkar kitchen
kabinet… Sape nak ikot?
Katak : malam in nk wat konsert la..DA lama x
ujan in..hangat oii..
Ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam
in..mana nk cari ek..
Anjing: Aku tension bila Ada mat rempit
berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido
pun x senang hanjeng punya org.
Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing
bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat
kandang.
Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan.
Lembab mcm siput babi
Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak.
Lembab mcm kura2
Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles
Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma
masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua,
tapi aku burung Jantan!!!
Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal
sekarang in.
Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak
kunyah
Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz
maju@precint 9. Meh la join sekali.
Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah Hari
in jumpa nasi bungkus.
Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku
is lembut
Kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm
slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal
kepunyaan kaklelamajnun …
Lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali
bila dikembangkn …gerun tengok mmber aku
kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik
cicak..eee seram nyeee ….
Itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama TU ade
hati jalan tersengguk2 ….nk tiru aku Le TU.. Lol….
Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki
in.
Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak
gambar aku kat depan bekas keropok
Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/
approve aku. :-(
Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah
dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah
Ikan Bilis: Wah ramainya kawan Kita. Tahniah
remy, ko kawan aku yang ke 5000.
Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan?
Ikan Mas Koki: macam mana nak kurus nie?
So.. amacam? Nak post status ngarut2 lagik??
Ada lagik yg mngarut pnya status..
Wakakakakaka…


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GOOGLE :)