بسم الله الرحمن الرحيم


tukar kalau template ni buruk ~











Thursday, December 23, 2010

duet , harta and pangkat tu penting ??

hai assalamualaikum ,, bertemu lagi kita pada hari ini :) disebabkan aku tidoq lambat hari ni aku update la blog ni .. oraitt tajuk post ni ? duet , harta and pangkat tu penting ? okayy bagi aku duet ngan harta tu memang penting ,, kalau tak ,, ampa nak tidoq mana ?? makan sapa nak tanggung .. ok sure la mak ayah yang tanggung tapi nanti besaq ?? haa mampoih la sorang-sorang ! sebab tu aku dok pikir balik ,, napa aku selalu dengaq orang cakap semua benda ni tak penting...haaa cakap kosong jaa ,, cuba la kalau rezeki kena tarik .. mana nak dapat makanan sesedap nasi lemak sotong ? wahh meleleh ayaq liuq aku . hoho


hehe ,, jgn pedulikan gmba ni ^^


dah pertimbangkan ?? pangkat pulak .. bagi aku ,, pangkat tu takdak la penting sangat ,, setakat ada duet nak tampung makanan kita ngn family pon da kira cukop .. tapi bagi orang yang materialistik a.k.a orang yang tamak haloba' tu dorang mesti pentingkan pangkat...sampai orang sekeliling pon dia da tak kesah ,, just semata-mata sebab pangkat ..dah-dah apa yang aku ngarot pon taktauu..

mau tau napa gua letak gamba ni ?? gua pon taktau . hekk


okay ,, aku tau duet , harta atau pangkat tu takkan bawak pi kubur nanti pon tapi ustazah aku ada cakap ,, hidop just sebab nak buat amalan ja tu berdosa sebab makan minum tu semua wajib jugak  .. so tak salahkan kalau kita petingkan semua tu ..tapi jangan la sampai tinggal apa yang ALLAH perintahkn kat kita tu . AMALAN tu pon penting jugak .. soo pertimbangkan la 



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GOOGLE :)