بسم الله الرحمن الرحيم


tukar kalau template ni buruk ~











Wednesday, December 15, 2010

hidop masa cuti ! :(

assalamualaikum :) ! hmm agak lama jugak tak mengupdate .. 7 hari ? lama ka tu ? hah xtau laa . okayy hari ni aku nak cerita pasai cuti kali ni .. sebenaqnyaa agak bosan la . disebabkan kakak aku tahun depan nk SPM ,, tak dapat la nak pi mana-mana sebab dia setiap masa ada tusyen . ampa tau tak SPM tu apa ? kalau tau sengap . yang tak tau tu meh aku bagitau . SPM tu SIJIL PELAJARAN MALAYSIA la cek oii . aku pon satu ,, takkan la depa taktau SPM tu apa .. haa back to the topic ,, time cuti ni rutin aku sama ja .. bangun nak dekat pukol 11 ,, terok-terok mak aku gerak ,, tak terjaga jugak ... mangkit-mangkit msok bilik ayaq dlu ,, tidoq kejap 5 minit dlm toilet . wahahha .. lepas tu baru pi usha makanan kt dapoq ..sambil-sambil makan tu bukak tv tgok cita katon .. da habes makan-makan tu ,,pi ruang tamu ,, hempap badan atas sofa ,, tekan remote tv skli lg bukak crita katon apa-apa yg best tgok .. mak ngan ayah aku selalu keluaq..kakak pulak sebok dengan tusyen ..abang pulak sebok dengan laptop mak aku yang dia buat macam hak terpelihara sendiri pulak ..ahh bosan gilaa . katon pon tak banyak waktu-waktu tengah hari ni .. nak mandi malas pulak .. BUSUK !! pastu aku pon tringat kat laptop kakak aku dlm bilik ,, pi curi-curi ambek ..online kejap sebab aku tau satgi dia balek mesti ambek laptop .. huh bosannya ! notifications semakin berkurang sebab waktu-waktu cuti mesti sikit ja orang online..syok bercuti la katakan bukan macam aku ,, terperap kt rumah ..lepas da habes online ,,aku pi mandi ,, tu pon selalunya aku mandi pukol 1 lebih .. habes mandi,, mak ayah aku balek ,, pegi la makan .. selalu jugak aku terkantoi ngan mak aku sebab mandi lambat . adoihh .. da habes makan-makan pi pulak tgok tv smentara menanti laptop kakak aku free pukol 3 nnti .. lepas dia da chow pi tusyen boleh aku pakai . weee sonoknyaaa ... aku online smpai la pukol 5 camtu sebab kakak aku balek msti dia cari laptop dulu .. malam pulak ,, klau isnin sampai rabu aku pi tahfiz ..klau hari laen ,, aku terperap dalam bilik and buat projek sendiri .. agagaga ~ smpai la pukol 11 camtu ,, aku capai laptop ayah aku ,, online2 smpai pukol 12 lebih .. pukol 12 camtu msti ada orang hantaq mesej .. msej-msej-msej smpai pukol 1-2 .. kadang-kadang tu terlajak sampai pukol 3 ,, smpai pukol 6 pon pernah tp smpai pukol 6 tu sekali seumor hidop ja laa .. pastu baru la aku lentok ...kerohh . wahh aku melalot lamanyaa . bak kata pepatah cuti ni memang bosan gilaa laa . pepatah ka tu ? hah apa-apa jalaa .. tulaa masa time skolah nk sangat cuti panjang ,,    tp bila da dapat cuti mula la nak rindu kat skolah . GEDIKK ! hahha . takat tu ja la kot . panjang sangat dah ni .. okayy aku out dlu . aku akhiri dengan ucapan ASSALAMUALAIKUM :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GOOGLE :)