بسم الله الرحمن الرحيم


tukar kalau template ni buruk ~











Saturday, May 7, 2011

rabu , 4/5/2011 : pagii2 rabu ni kluaq2 kereta basah lencun ja ..gua mula2 dah agak , mesti banjir punya..naik2 kelas , tunggu ja cikgu norlia nk masuk..tggu lama lama sangat lama smbil usha budak kls f4 naik air+tunggu orang blabla datang ..bosan sgt , pi kls rka2 smbang kejap dgn ijah pstu turon balek..takdak topik nk sembang..mai2 bru nk stat sembang dgn , mayah , liza , anisah , balqis , farhana , aten , wani , min dgn mirza , cikgu norlia msok ..hancur gila hati gua ..dudok la , smbil usha kls bawah ..best ja depa main air..cikgu norlia bukan ajaq ap pun , cek buku biru 2 ja ..ckgu kluaq2 kls , km ambek buku sn turon ..excited sbb nk terjun dlm air ..fuhh smpai dkt tepi makmal sn 2 , tgk budak laki patah balek ..takpala , hepi gila bilik sn takleh msok+ckgu tak msok kls ..
stole from cikgu taufiq's photo .

naik2 kelas , sembang punya sembang ,  mayah ajk aku pi cri ckgu norsilwati ..aku ikot la dsebabkn aku mmg     
kanak2 riang yg mcm tk pnah tgk air ..lalu nk pi bilik guru , air gila penohh..lalu gak la ,yg mayah tu , ajak aku pstu suroh patah blek..dok tarik2 bju aku .. aku troskn jgak la ..smpai kt bilik kkq , aku nmpk farina , anisa dgn sorg lg taktau ar nma dia ap .. depa nk pi bilik guru jgak kot tp tak kesampaian . depa patah balik . HAHAHA ! smpai2 bilik guru ja ckgu takdak .. buang tenaga ja mai ..naik ats , wani plak ajak aku pi tukaq kasut kt asrama .alrite2 , aku turon lg pi asrama ..msok2 ambek selipar yg sgt menyilaukan mata sapa2 yg memandang , pkai and kluaq ..grrr geram gila , da la kaler pink , pstu suka tkeluaq bila jalan dalam ayaq . naik2 semua puji kasut kaler pink 2 ..waaa da la dr ats sampai bawah kaler pink ..nseb baju ja wrna  puteh .. orait2 , pastu km pi tangga blakang , nampak dbah dgn ijah .. ok km tggu depa turon , ajk main ayaq sama2 , bpusing2 satu skolah ..then km bhnti kt cendawan ..adibah stat dudok dulu ..pstu aku ckp kt dia , weh dbah , lipan ~ dia tlompat2 and ckp "mana2 ?!" aku ckp "tu !" smbel kais2 kluaq .. tba2 adibah bsuara , "weh , takmau rehat ka ?" aku :"err da rehat ka ?" dbah :"ha la ..lma da kot .." so aku , dbah , ijah dgn wani pon pi kantin ...klapaq gila da tme 2 ..lps mkan km lepak kt krusi tepi koop smbil berendam2 and keringkn kain ..yg adibah tgh mnunggu khadiran herinciekechik ..pstu nmpk najeb lalu .. dia tgoq dbah kta "awat adeeb tak dtg" aku diam ja la .ritu 2x aku tegoq , dia buat derkk ja ..takpa la..trasa jgak ..blek2 nanges dalam kelas ..taktau pasai pa ..tambah2 teringat kt tuuuutttt..yg budak prmpuan kls aku dok main ice water ..cm budak2 ja ..aku dok diam ja la..pstu aku kluaq kls , dok kt tgga , mengelamun..pstu liza kluaq , smbg kejap pstu aku msok ..depa ajak main krusi muzik ..aku join la ..dpt no.2 ..credit to : NURUL SYAZWANI BT ISMAIL ZAKI ~

yg aku tau , hari ni hari ponteng sedunia la ..tak belajaq +aku bjalan ja banyak..plg best , jalan kt tepi tandas 2 la ..sumpah dalam ..smpai lutut ka bawah sikit tah ..fuh puas la ! ...kain terapung2 .. ada skli 2 , mirza tgh main bunga ..aku mintak la satu ..main2 , gunting2 pstu dbah datang ..km pon sembang2 la ..tme 2 fazira ada skli rasanya ..tme depa nak balik 2 , aku bg bunga kt dbah ckp suroh ijah bg kt budak tuuu ..main2 ja taktau depa serius..msa depa nk pi ps , depa singgah sat kt 4s2 ..depa suroh aku tgok kt tingkap.. aku usha la ..pstu dia kluaq potpet dgn ijah+dbah..aku tak usha sgt pon..kwn kls aku la rmai yg tgok ..haha ! last2 dia ltak bunga 2 dlm poket . bgga2 ! 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

khamis , 5/5/2011 : hari ni aku ada pj ..so mai2 skolah , buat cekang pakai baju lengan pendek ..tapi tudung aku pakai tudung skolah la ..baju ni aku pakai ..

  kenal tak budak ni ?
ala , yg mnjerit2 kna tarik dgn pngawas and yg kna pggil dgn ckgu rahmah 2 ..

back to the story ..smpai2 skolah aku dgaq ada pngumuman ckp bkumpul dgn dataran patriotik ..aku , wani dgn fazira tme 2 pkai bju lgan pndek la , tp km menutup aurat ok ! wani ngn fazira pon satu , pi pakai tudong yg sarung ja 2 ..jalan2 bbaris tba2 ad budak kna pggl pi depan ..ouhh aku tak pegi ..tme 2 pngawas tak nmpk pon ..pstu budak yg tepi2 2 dok kecoh2 .. kalot ! jeles pa pon taktau ..then k.ecah , elly , lg sp tak ingt dah tarik aku ..jenoh jugak depa pujok aku ..so aku pi la blkg dgn fazira and wani .. pstu ckgu r***** pggil msok ..msok2 , ckgu suroh blek ..tak kena ap pn ..skli lg , buat habes tenaga ja ..apa2 pun bengang jugak la ! km pkai jugak inner dgn soft hand .. ada ckgu 2 smpai jubah singkat takpa pulak , tambah2 tak pkai stokin ..lg nmpk sgala yg ada . huh !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jumaat : 6/5/2011 : 

ptg 2 aku mai skolah .. bt study group dgn dbah and ijah ..konon la study .. aku mai lmbt ..3.30 bru smpai ..jnji pukoi 3.. dtg2 , spt dijanjikan dbah cta kt aku psai tuut dia dgn tuuut aku .. pastu dia bukak buku dia .. woww ! aku nmpk bnda ni ! 

time 2 aku rasa berada di awang-awangan..rasa dalam hati ada tman , dlm taman ada bunga , dlm bunga ada lebah , dlm lebah ada sengat ..sengat tu terkena kt hati aku .. wow ! tak penah lg laki hargai aku smpai cmni ..tak penah lg laki bt kt aku cmni .. sumpah , aku hargai gila2 ! terima kaseh jamaludin bin mohamad ~ :)

lps adibah blek , aku ngn ijah pi kt pondok guard ..tgok ad ank paksu tgk spongebob ..dia bg km join .so aku msok la .. ijah bdiri kt pntu ..tba2 ckgu ap tah , lupa sudah ..dia sound km dr luaq ..yg ijah dok ketaq ap pn taktau ..aku dok tgk lg spongebob ..ijah pnggl2 aku . aku bt blur .. then kluaq ..ckgu tnya , "ni ampa btpa kt bilik guard ni ?" aku ckp dgn slamber " tgk spongebob" .. blablabla , dia ckp ,"kamu tau tak salah lalalalla" aku diam and dia blah . yg dia bawak laju tak ingat dunia 2 tak salah noh ..km lggaq praturan skolah ja ..dia 2 lggaq praturan negara ..pstu pakcik guard nek moto and ckp kt km "td ckgu tak bg ampa msok hah , skrg ni takpa ..km bg msok" seee ! pkcik guard pon bg ..geram gla aku .. huh !

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GOOGLE :)